Woonstad Rotterdam

Kennis delen

Energie Challenge

Woonstad Rotterdam Energie Challenge Event

Op donderdag 12 december zijn de vijf winnaars bekendgemaakt van de Woonstad Rotterdam Energie Challenge. Bekijk hieronder de video’s van de vijf winnaars en het juryrapport.

  • Breman: Betaalbaar, beheersbaar en bewonersvriendelijk. Een collectief warmtepompsysteem in combinatie met lage temperatuurverwarming. Zoekt nadrukkelijk aansluiting bij de ervaringswereld van bewoners.

  • Escom.nu: Woonstad Energiek. Woningen krijgen een eigen energiecentrale waarbij een hoogtemperatuur warmtepomp wordt gekoppeld aan PVT-panelen (zonnepaneel en zonneboiler ineen). Met kokosolie voor de opslag van warmte.

  • HMM Vastgoed Onderhoud: ‘Doelstelling Woonstad in 2050 energieneutraal’. Verbinding van isolatie (buitengevels en glas) en het gebruik van een warmtepomp. Aan de binnenzijde van de gevels wordt een innovatieve coating aangebracht.

  • HRsolar: GERS, het Rotterdamse Groene Energiedak. Combinatie van PVT-panelen en warmtepompen op het dak van portieketagewoningen.

  • WoCoZon: Warmte en stroom van hetzelfde dak. Naast stroom wordt warmte van het dak gehaald. Thermomodules halen warmte uit de lucht en functioneren als bron voor een warmtepomp.

 

sluit

Woonstad Rotterdam maakt gebruik van cookies

Op deze website gebruiken we functionele cookies